Deze 5 tips wil je niet missen als Lichtwerker of Energie Healer

Veel lichtwerkers en energie healers hebben een siddhi ontwikkeld, zoals helderziendheid (e.g. aura’s zien, readings geven, voorspellingen doen) of magnetiseren. Een siddhi is een mentale kracht dat van nature gekomen is of door intense of extreme oefening, zoals sadhu’s in India die hun hele leven op één been staan of een arm in de lucht houden om enkel een flits van verlichting te ervaren.

Een siddhi is niet hetzelfde als een shakti.

Mogelijk zouden sommige siddhi’s zich kunnen manifesteren via een verbinding met een energie van een enigszins bereikbare frequentie, zoals het hogere zelf, opgestegen meesters, gidsen of overleden dierbaren. Vooral het filteren van de inkomende energie is dan ook super belangrijk.

Shakti’s zijn dezelfde mentale krachten, maar als een gift gegeven door een verlichte meester of Avatara in fysieke vorm. Ze worden ook niet door de beoefenaar, maar via de verlichte meester uitgeoefend, waardoor het ego niet betrokken is bij de manifestatie ervan. De manifestatie gebeurt dan uit non-dualiteit, eenheid met het universum en vanuit een tijdelijke bewustzijnsstaat van gedachteloosheid (verlichting), doordat je in contact staat met een verlichte guru. Dit is in tegenstelling tot een siddhi, waarbij het ego je kan afleiden op het pad naar verlichting.

Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor als je natuurlijke siddhi’s hebt?
1 – Eet zo veel mogelijk Sattvisch-Vegetarisch

Volgens de eeuwenoude Ayurveda zou Muscle memory overgebracht kunnen worden van het dier naar de mens, zodra de mens deze opeet. Muscle memory zijn de emoties en bijbehorende bewegingen die opgeslagen zouden zitten in het DNA in de spieren.

Een dier dat geen fijn leven gehad heeft en op een gruwelijke manier gestorven is, heeft wellicht negatieve energie opgeslagen in de spieren. Deze energie zouden we dan over kunnen nemen, zonder dat we daar bewust van zijn. Onze energetische frequentie kan daardoor sterk beïnvloed worden en een zuivere reading of healing sessie kunnen verstoren.

Ben je echt committed in wat je wilt doen voor jezelf en anderen, dan is Sattvisch eten wellicht iets voor jou! Dit houdt in dat voedingsmiddelen die rajas of tamas zijn, vermeden worden. Ze zouden een negatief effect kunnen hebben op het ontwikkelen van een zuiver, yogisch lichaam en heldere geest. Voedingsmiddelen die volgens de Ayurveda de functie van het derde oog zouden kunnen verstoren, zijn onder andere alle kruiden uit de lookfamilie (o.a. knoflook, bieslook, bosui, ui, prei) en paddenstoelen.

2 – Complete met jezelf

Je hebt 100% verantwoordelijkheid voor de zuiverheid van jouw readings of healings. Elke energetische verstoring in jouw lichaam zou een effect kunnen hebben op de betrouwbaarheid van de healing of reading.

Ondanks dat healers en readers vaak als een energetisch kanaal fungeren, zou er in sommige gevallen toch karma uitgewisseld kunnen worden. De stagnerende energie die je van cliënten weg genomen hebt, zou je uit balans kunnen trekken; vooral als je niet goed geaard bent. Volgens de quantumfysica verdwijnt energie namelijk nooit: het verandert enkel van vorm of richting. Weet goed wat je doet 🙂 Je kunt eerlijk bij jezelf nagaan of je complete bent met al je innerlijke blokkades en incompletions die je hebt met andere mensen in je leven.

Een verlichte meester die je de mentale kracht geeft (shakti), voorkomt dit allemaal: de mentale kracht komt dan vanuit eenheid en non-dualiteit met het universum.
3 – Laat het zo veel mogelijk staan

Drugs zoals alcohol en sigaretten zijn tamas: In bijna elke dosis vergiftigen ze het lichaam en zouden ze het bewustzijnssniveau kunnen verlagen of stagneren. Het kan je ontvankelijker maken voor een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel disbalans. Het is belangrijk om je bewust te zijn van welke vloeistoffen of substanties je je lichaam mee voedt vult. Je bent immers wat je eet! De energie die je tot je neemt, wordt onderdeel van jouw systeem.

4 – Dek jezelf in

Als je geen arts bent, laat dit dan te allen tijde weten. Het is belangrijk om jezelf in te dekken en professioneel te zijn door dit naar je cliënten te communiceren. Het vakgebied van therapeuten is een aanvulling en geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Het is handig om men te laten weten wat ze van je kunnen verwachten, maar ook wat jouw professionele grenzen zijn. Zo is ieders ervaring optimaal, van beide kanten!

5 – Stagneer niet, maar blijf doorgroeien

Het ontwikkelen van een siddhi kan ervoor zorgen dat mensen denken dat ze geen spirituele groei meer nodig hebben en “het al bereikt hebben”. Mensen zijn vaak ook heel trots op hun siddhi’s, omdat ze het zelf verkregen hebben. Bij shakti’s ontstaat er juist dankbaarheid.

Mogelijk heeft stagnatie van de spirituele groei te maken met het ego, wat een geprogrammeerd concept is uit de driedimensionale realiteit of aardse dimensie. Wanneer het ego intact blijft en gevoed wordt, blijft dualiteit vaak ook nog aanwezig. Als er dualiteit is, is er geen eenheid met het universum. De bewustzijnsstaat van Verlichting zou volgens Sanatana Dharma juist uit eenheid met het universum voortvloeien.
Er blijft dus een kloof tussen de healer of reader en de Bron, waardoor spirituele groei kan stagneren. Dit zou er dan juist voor kunnen zorgen dat het ego denkt dat er geen groei meer mogelijk is, omdat deze uitblijft. Dit is een blind spot. Daarom zouden mentale gaven die van nature of door oefening verkregen zijn, een valkuil kunnen zijn op het pad naar verlichting.

Een mogelijkheid is om zo veel mogelijk te completen: Waarom wil je graag aan het ego blijven vasthouden? Waar ben je bang voor? Welk scenario uit je jeugd heeft deze angst gecreëerd?

Wat kan helpen is om je te laten initiëren in shakti’s. Bepaalde incompletions in jezelf en zelfs van je cliënt lossen zich dan vanzelf op. Jij en elke cliënt zouden dan flitsen van verlichting kunnen ervaren, elke keer wanneer je de shakti gebruikt om anderen daarbij te helpen. Zowel jij als de persoon die je helpt, zouden beiden in de richting van completion en verlichting “geduwd” worden.

De verlichte meester die dit voor je kan waarmaken is Paramahamsa Nithyananda Swami.


Bronnen

Geïnspireerd door Paramahamsa Nithyananda Swami

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *