Versla al je stress met dit ontbijt

Blijf de hele dag alert en lang verzadigd met deze simpele superbowl!

Vrij van: Tarwe, gluten*, suiker, lactose, koemelk

Tijdsduur: 5 min.

Berry Blaster Breakfast!

Heel simpel, geen poespas.

Een dag zonder een voedzaam ontbijt = slechte dag. Ik eet dit een paar keer per week en ik merk dat ik er heel lang op kan teren! De dag begin ik bijna altijd met een sinaasappel/grapefruit, óf een glas versgeperste sinaasappelsap met spirulina & chlorella en soms alleen een mok versgeperste gember-citroenthee. Een ruime kwartier later begin ik met hét ontbijt. Stel, ik eet dit om 07:00 uur ’s ochtends, dan kan ik er mee door tot 13:00 uur zonder honger.

Mijn focus blijft scherp voor de hele werkdag en ik word er vrolijker van 😀 Om scherp te blijven, is het belangrijk om zoveel mogelijk biologische producten en bessen te eten, zodat giftige pesticiden, geraffineerde suikers of E-nummers geen kans hebben om je zenuwstelsel plat te leggen. Daarnaast beschermen de bio-actieve, anti-histaminerge polyfenolen in bessen je (zenuw)cellen tegen (oxidatieve) stress.

Als je een druk leven hebt, dan zijn antioxidanten jouw mentale, fysieke en emotionele redding! Ontzettend belangrijk.

Wat zit er in?

– Ca. 8 eetlepels havervlokken
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 eetlepel(s) hele lijnzaadjes
– Kokosvlokken
– 1 klein handje blauwe bosbessen
– Enkele bramen
– Ca. 10 witte & zwarte moerbeien
– Enkele verse, ongezoete veenbessen (cranberry’s)
– 1 eetlepel granaatappelpitjes
– Rijstemelk. Meer eiwitten? Kies bijv. amandel- of hennepmelk.

Varieer om de dag met verschillende bessen, zodat je verschillende soorten antioxidanten binnen krijgt en te veel van één soort zoveel mogelijk vermijdt: gojibessen, goudbessen (Inca bessen), frambozen, rode bosbessen, etc.

berryblasterbreakfast
Het rijstemelk staat helemaal paars van de polyfenolen, zoals resveratrol –

Enjoy! #AquarianStyleOntbijt

* Haver is van nature glutenvrij, maar kan sporen van gluten bevatten als het in dezelfde fabriek verpakt is als glutenhoudende granen.

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *