Eiwitrijke, Vegan Linzensoep met verse Laos

Een stevige soep vol smaak! Een eiwitbom voor na het sporten of voor als je wilt afvallen.

Tijdsduur: 60 min.

Vrij van: tarwe, soja, gluten, suiker, koemelk, lactose, MSG (Ve-tsin, E621)
Perfect voor na de workout om je aminozuren, mineralen, vitaminen en bio-actieve stoffen aan te vullen! Ook geschikt voor als je wilt minderen met vlees of bewuster wilt gaan eten. Dit heerlijke soepje heeft een subtiele, frisse ondertoon van de verse Laos. Deze soep is voldoende voor 3 personen.

Ingrediënten (biologisch):

 • 250 gram groene linzen (ca. 70 gram eiwitten)
 • Ca. 3 liter water
 • 3 stengels bleekselderij
 • 3 wortelen
 • Enkele trosjes broccoli
 • Enkele trosjes bloemkool
 • 1 takje laos
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 brokje verse Gember
 • Kerrie
 • 3 balletjes piment
 • 3 blokjes BIO groentebouillon
 • Verse komijnzaadjes of poeder
 • Verse zwarte-peperzaadjes of poeder

Diabetes? Afvallen?

Gebruik eventueel cayenne of chili peper (met mate)! Deze pepers stimuleren de mitochondriën in de spieren om meer ATP aan te maken. Daardoor gaat de stofwisseling omhoog en wordt het lichaam gevoeliger voor insuline (= gunstig) en kan glucose makkelijker uit het bloed naar het spierweefsel getransporteerd worden om als brandstof te gebruiken. Een goede manier om insulineresistentie (constant honger of trek hebben) te vermijden of te verminderen!

Kruiden bevatten veel bio-actieve stoffen die een antioxidante, neutraliserende werking hebben op vrije radicalen in het lichaam. Het verminderen van laaggradige ontstekingen kun je zo op een effectieve manier ondersteunen.

All-the-way natuurvoeding!

Het is gezonder om je eigen kruidenmengsels te maken in plaats van alles kant-en-klaar te kopen. Zo vermijd je onnodige toevoegingen en profiteer je van een hoger gehalte aan bio-actieve stoffen.

Indien je geen bouillonblokjes wilt gebruiken en volledig natuurlijk (orthomoleculair) wilt koken, kun je de bouillonblokjes vervangen voor Keltisch zeezout en kruiden naar keuze. Je kunt dan bijvoorbeeld prei, uien, knoflook, kruidnagel, bosui en/of citroengras toevoegen.

De soep kun je eventueel sattvisch houden door alle kruiden uit de lookfamilie weg te laten en geen rode linzen te gebruiken. Speel ermee!
Vertel me wat ik moet doen

Plet alle kruiden (behalve de laos, gember en laurierblaadjes) in een vijzel. Doe de verse Laos, gember, laurierblaadjes en 3 bouillonblokjes (of verse alternatieven) met je geplette kruiden in een grote pan. Voeg een scheutje gekookt water toe om alles goed te laten oplossen.

Nadat je de gewassen, groene linzen er aan toegevoegd hebt, vul je de pan met 1,5 liter gekookt water. Laat het koken voor ongeveer 45 minuten op hoog vuur. Houd het water ondertussen op peil door telkens gekookt water toe te voegen.

Het laatste kwartiertje voeg je alle groenten toe aan je soepje. Als je het lekker vindt om een bite te houden, is 15 minuten koken genoeg. Wil je je groenten wat zachter hebben, dan kun je het nog langer laten koken.

Eiwitrijke, Vegan Linzensoep met verse Laos

Jammie! Eiwitrijke, Vegan Linzensoep met verse Laos.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *