Werken, gezin stichten en dan dood gaan. Is dít het?

Waarom word je eerst geboren om vervolgens weer te sterven? Ben je hier alleen om te werken voor de maatschappij, te trouwen, een gezin te stichten, hopelijk met pensioen te gaan en uiteindelijk heen te gaan? Waarom herhaalt het zich in elke generatie? Wat is de essentie van deze cyclus?
“De enige constante in het leven is verandering.”

Alles in de wereld is energie en werkt in een harmonieuze wisselwerking met elkaar. Geen hocus pocus, maar alledaagse wetenschap. Volgens Newton zorgt actie voor exact dezelfde reactie, maar in tegengestelde richting en vaak ook een andere vorm. Alles wat je extern kunt waarnemen, is dus een exacte reflectie van de energie die je intern met je meedraagt.

Daarnaast kan volgens de wetenschap niks uit het niets ontstaan of verdwijnen. Het is dus onmogelijk dat jouw bewustzijn voor en na de dood “niets” is. Energie is namelijk oneindig en verandert constant van vorm. Dan is het goed mogelijk dat jij, een oneindig bewustzijn, verschillende (fysieke) lichamen tijdelijk in bruikleen neemt om je telkens in verschillende dimensies te kunnen manifesteren. Dat bewustzijn ontvouwt zich dan naarmate er steeds meer dimensies ervaren zijn. Het leven zou dan ook nooit kunnen stoppen; ook niet als je lichaam nog niet geboren is of al dood gegaan is.

Werken, gezin stichten en dan dood gaan. Is dít het?

Your vibe attracts your tribe

De mensen die je om je heen hebt, zijn de mensen die dus op hetzelfde bewustzijnsniveau zitten als jij. Zowel de fantastische als de minder toffe mensen. Iedereen die niet met jou resoneert, zul je never nooit tegemoet komen of zal uit je leven verdwijnen zodra jouw energie verandert.

We kennen allemaal wel iemand die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Of iemand waarbij je geen energie meer overhoudt als je bij diegene bent. Of een persoon die je gewoon niet mag op één of andere manier. Dit zijn juist de mensen die op bewustzijnsniveau ons het meeste kunnen leren! Aangezien ze een reflectie zijn van je frequentie, zullen er blind spots en blokkades van jezelf naar boven gehaald worden die je wellicht liever niet wilt zien en vaak niet bewust van bent.

Doe het eens voor de lol

Als je deze persoon observeert in zijn of haar gedrag, kun je jezelf afvragen wat de dingen zijn die je irriteert aan deze persoon of die je niet kunt uitstaan. Dat is dan exact het aspect van jezelf dat je wegstopt en niet accepteert van jezelf. Deze persoon confronteert je hiermee zodat je er bewust van wordt, de confrontatie met jezelf aangaat, ermee complete en als persoon verder groeit.

De essentie van de cyclus

Het natuurlijke proces in het heelal is expansie. De wereld dijt uit, no matter what! Ook ons bewustzijn dijt uit tot het oneindige, maar op een eigen tempo.

Dit zou een reden kunnen zijn waarom we als “wandelende bewustzijnsvormen” geneigd zijn om onszelf oneindig te laten groeien, zodat onze energie uiteindelijk op alle mogelijke frequenties kan afstemmen die het heelal omvatten. Wanneer we op alles kunnen afstemmen, zijn alle blokkades wellicht weg gevallen en verkeren we mogelijk in volledige en permanente eenheid of oneness. In de Vedische wetenschappen heet dit Verlichting.

Bepaalde bewustzijnsvormen (stenen, planten, dieren, mensen) zouden je pad naar Verlichting drastisch kunnen versnellen. Echter, er is een onderscheid tussen bijvoorbeeld mensen die je hier in ondersteunen en de mensen die Verlichting meteen aan je kunnen overdragen door een fysieke initiatie. Eens in de zoveel tijdperken zou er zo’n bewustzijnsvorm in fysieke vorm in onze maatschappij komen, wanneer daar massale behoefte aan is. Wanneer dat gebeurt, zou dus afhankelijk zijn van waar in de kosmische cyclus we ons bevinden en van het bijbehorende, collectieve bewustzijnsniveau.

Werken, gezin stichten en dan dood gaan. Is dít het?

Verlichte Meesters: fysieke en niet-fysieke vormen

Er zijn bewustzijnsvormen die de capaciteit zouden hebben om in fysieke vorm hun eigen ervaring van Verlichting direct over te dragen, onder andere Jezus Christus, Mozes, Mohammed, Mahavatar Babaji, Siddharta Gautama Boeddha en Paramahamsa Nithyananda Swamiji. De laatstgenoemde leeft momenteel en heeft nu de verantwoordelijkheid gekregen om iedereen die oprecht geïnteresseerd is Verlichting te laten ervaren. In een ander tijdperk is wellicht iemand anders weer aan de beurt. Wat een bofkonten zijn we, dat we precies nu leven! Alles wat op je pad komt, heeft echter een reden en is geen toeval.

In niet-fysieke vorm kunnen deze meesters wellicht enkel energie afgeven, je energie tijdelijk verhogen en je leven positief beïnvloeden. Dit kan dan ondersteund worden met openbare monumenten (e.g. kerk, synagoge, moskee, tempel), hoogenergetische beelden en symbolische amuletten, leringen en theorieën over Verlichting in geschriften, en aanpassing van de levensstijl. Hier zijn dan ook verschillende stromingen en interpretaties van, doordat de geassocieerde religie of paradigma door mensen rondom de betreffende meester ondersteund wordt. Iedereen heeft een eigen interpretatie en dat mag!

Echter, de echte ervaring van permanente Verlichting kunnen ze wellicht niet overbrengen op een fysiek lichaam: de energie van de niet-fysieke meester is mogelijk veel te hoog om volledig op te kunnen afstemmen, zijn ervaring te “downloaden” en op te slaan op onze harde schijf. De energie van de driedimensionale realiteit is waarschijnlijk van een te lage frequentie om als mens de frequenties van hogere dimensies te kunnen decoderen, toe te passen en vast te houden.

Misschien daarom kunnen we ons alleen nog maar theorieën over Verlichting bevatten met onze cognitie. Onze bandbreedte is nog te klein en de frequentie van onze interne processor moet omhoog! We moeten dus megabits erbij kopen en de hardware vervangen. Dit staat gelijk aan expansie van het bewustzijn, regeneratie en optimale verzorging van het lichaam.

Logisch is het dan ook dat de meester zelf in een fysiek lichaam aanwezig zou moeten zijn, zodat de ervaring van Verlichting overgebracht kan worden door op driedimensionaal niveau met elkaar af te stemmen. Een radio kan een bepaalde zender immers ook niet volledig bereiken als deze niet exact afgestemd is op de juiste frequentie van die zender.

Werken, gezin stichten en dan dood gaan. Is dít het?

Unclutching & Eternal Bliss

Op het pad naar Verlichting zouden steeds meer blokkades en obstakels verdwijnen. Als er geen obstakels meer zijn, dan zou je alles in je leven kunnen manifesteren naar jouw wil. De energie van jouw wil kan zich dan net als een radio afstemmen op de frequentie in de omgeving die nodig is om bijvoorbeeld objecten te bewegen of zelfs te breken, maar ook je leven te organiseren naar wens en in continue vreugde te leven zonder dalmomenten. Dualiteit zou dan niet kunnen bestaan, omdat elke ervaring als waardevol geïnterpreteerd zou worden, zonder er een emotionele waarde aan te hechten (unclutching).

Het gezin waarin je opgroeit, de baan die je kiest, de collega’s waarmee je werkt, de geliefde die je ontmoet, de kinderen die je opvoedt, alle ervaringen die je opdoet en het verlaten van je lichaam helpen ons allemaal om het bewustzijn zo te laten uitbreiden, dat we uiteindelijk al onze innerlijke blokkades leren kennen, stagnerende denkpatronen en gedragingen leren opruimen en uiteindelijk van alle obstakels af komen!


Bronnen

Geïnspireerd door Paramahamsa Nithyananda Swamiji

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *