Zin om met je eten te spelen?

Een diervriendelijke & eiwitrijke lunch die nog gezond is ook!

Tijdsduur: max. 15 min.

Vrij van: Tarwe*, Suiker, Koemelk, Lactose

Op een vrije, doordeweekse dag stond ik in mijn supervrolijke onesie en had ik gewoon even zin om met mijn eten te spelen! #moetkunnen Ik wilde iets leuks en moois maken zonder erbij na te denken. De restanten in de koelkast moesten trouwens ook op. Uiteindelijk heb ik gewoon maar wat gedaan en het was nog lekker ook 🙂

Benodigdheden

– Volkoren speltdesembrood
– Biologische Tempeh
– Rucola
– Een bosje biologische Alfalfa
– Biologische komkommer
– 1 tomaat
– Verse bieslook
– Himalaya zout of Keltisch zeezout
– Extra Virgin kokosolie

Optioneel:

– Eivrije, biologische, vegan mayonaise

Snijd de tempeh in langwerpige, smalle schijfjes, zodat ze sneller en beter garen tijdens het bakken. Bak ze op laag vuur in kokosolie in een keramische koekepan. Tussendoor kun je eventueel de alfalfa voor 2 minuten blancheren. Versier daarna je speltdesembrood met rucola, tomaat en komkommer. Voeg tijdens het bakken wat verse bieslook en zout toe. Leg je gare Tempeh ergens tussen de bosjes van versiersels. Hop! Alfalfa er op en klaar!

spelen

Eet smakelijk! #AquarianStyleLunch

* Spelt is een oergraan uit de tarwefamilie. Echter, over het algemeen wordt spelt veel beter getolereerd en zorgt het minder vaak voor allergische reacties.

Save

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *